Weduwe Joustra Beerenburg Kruik

Artikelnummer8646
Inhoud0,7 L
Doosinhoud6
Alcoholpercentage32%

De Beerenburg van de Weduwe Joustra staat een maand te trekken op zo'n 25 kruiden w.o. gentiaan, benedictus, herba card en galiatoer. De exacte samenstelling is en blijft natuurlijk geheim! Een historisch product dat niet voor niets de kwalificatie NOBEL & ECHT meekreeg en zo zal het altijd blijven.

De ‘Grand Cru’ onder de Beerenburgers

In 1864 is Anjenette Joustra Reinders aan het Kleinzand te Sneek begonnen met het maken van Beerenburg. Ze deed dit onder de naam ‘Weduwe Joustra’, met de kruiden en de receptuur van Hendrik Beerenburg.

Nu, zes generaties later, is het de charmante en immer opgewekte Heleen Sonnenberg die ervoor zorgt dat deze klassieke Beerenburg nog steeds op dezelfde ambachtelijke wijze wordt gemaakt.

In het authentieke winkeltje in Sneek lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Het interieur, met onder andere een origineel drankorgel, is onveranderd gebleven en ademt nog steeds de sfeer van zo’n kleine 150 jaar geleden. En nog steeds wordt vanuit de achterliggende ‘huyskamer’ het bedrijf geleid. Hier hangt ook het portret van ‘de Weduwe’. De distilleerderij bevindt zich in een pand pal achter de winkel.

Bijzonder is de Joustra F.S.O.B. (Frysk Superieur Oeralde Bearenboarch), een buitengewoon smaakvolle beerenburg op basis van speciaal geselecteerde korenwijn, langdurig getrokken en vijf jaar gerijpt op eikenhout. Het is een zachte, maar toch kruidige beerenburg van 38% die uitstekend als digestief genuttigd kan worden. Kenners zweren bij deze beerenburg, die sommigen zelfs met een mooie malt whisky vergelijken. Het is een typisch product van ‘de Weduwe’.

Naast beerenburg worden er onder het Joustra-label nog andere specialiteiten gemaakt, zoals beerinnenburg. Een halfzoete kruidenlikeur die wordt gemaakt door aan de beerenburg onder andere stroop en honing toe te voegen. Verder is er nog een heerlijke Speculaaslikeur en een feestelijke Oranjelikeur.

 

Bekijk het assortiment van Weduwe Joustra Bekijk de website van Weduwe Joustra